Saturday 2 March 2013

Pebble, the watch of the future?

Daar waar de telefoon tegenwoordig fungeert als een apparaat waarmee alles gedaan kan worden is het gebruik van het horloge relatief eenvoudig gebleven. Tot nu dan. De Pebble brengt hier verandering in. Al het gemak dat je maar wenst, gewoon om je pols!

Wat is de Pebble?

Het opstartproces van de Pebble mag wel bijzonder genoemd worden. De ontwerper van de Pebble (Eric Migicovsky) zette een campagne op om geld in te zamelen en zo het product op de markt te kunnen zetten. Na een maand tijd was reeds 10,3 miljoen dollar ingezameld wat meer dan genoeg was om de productie te starten.

De Pebble is een zogeheten ‘smartwatch’, een horloge dat berichten van een smartphone apparaat kan tonen zodra deze worden ontvangen. Het 1,26 inch grote zwart-witte LCD scherm is voorzien van achtergrond verlichting en trilt bij ontvangst van nieuwe berichten. Het horloge kan bediend worden met vier knoppen. De batterij gaat zeven dagen mee voordat deze opgeladen dient te worden. Hij is beschikbaar in de kleuren wit, zwart en rood waarbij de achtergrond door de gebruiker zelf kan worden ingesteld. 

Mogelijkheden
De Pebble kan worden verbonden met iPhone en Android toestellen via een bluetooth verbinding waarmee privé en zakelijke email continu wordt geüpdate. Verder worden in de fabriek reeds een aantal apps standaard geïnstalleerd. De snelheid waarmee je rent of fietst bijvoorbeeld kan worden afgelezen in combinatie met de GPS die in je smartphone aanwezig is. Indien je muziek luistert via een smartphone dan kun je deze eveneens via de Pebble besturen.

Op dit moment is Pebble bezig een app te ontwikkelen die speciaal voor golfliefhebbers geschikt is, een zogeheten ‘rangefinder’ die op 25.000 golfbanen ter wereld zal werken, waarmee je eenvoudig de afstand tot de green zichtbaar kunt maken. Naarmate de tijd vordert zullen er meer apps worden ontwikkeld en uitgebracht.

No comments:

Post a Comment